30.11.2022

Job in de kijker: Heidi & Kurt

Onze producten komen in topconditie bij onze klanten aan. Daarvoor moeten ze natuurlijk juist verpakt en correct gelabeld zijn. Kurt en Heidi werken al jarenlang samen aan één van de inpakmachines bij Deliva. Ze geven graag een woordje uitleg over hun job.

Hoelang werken jullie al bij Deliva?

Kurt: “Ik werk hier al sinds 1995.”

Heidi: “Ik werk bij Deliva sinds 1997.”

Kunnen jullie even toelichten wat jullie job precies inhoudt?

Kurt: “Ik pak producten in, zoals onder andere groenten en stoofgerechten, om ze naar de klanten te verzenden. Soms is dat best pittig, want het tempo kan hoog liggen.”

Heidi: “Ik verzorg de etikettering. Eigenlijk zorg ik ervoor dat Kurt zich volledig op het inpakken kan concentreren. Zo help ik ook met alles klaarzetten, bijhalen enzovoort. Er passeren toch zo’n 3000 stuks (+/- 9000 kg) per dag door onze handen!”

Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit? 

Heidi: “Bij het binnenkomen kijk ik meteen welke taken er klaarstaan. Vervolgens begin ik aan de machine alles klaar te zetten voor Kurt, zoals de kommen vullen met saus. Zo hoeft hij niet meer te gaan zoeken wat we moeten doen en kan hij meteen starten met inpakken. Na 15 jaar dagpost samen zijn Kurt en ik perfect op elkaar afgestemd.” 

Kurt: “We vormen een team met z’n tweetjes, maar hebben ook een heel fijne band met onze voorbereider An. Zij is degene die de voorbereidingen van de maaltijden doet voor ons. Als we haar om een product vragen, kunnen we erop rekenen dat we het meteen hebben.”

Welke capaciteiten heeft iemand voor deze functie nodig?

Kurt: “Je moet van aanpakken weten, stressbestendig zijn én tempo kunnen maken. Het is soms druk, maar dat maakt je dag juist interessant.”

Heidi: “Ook vlot kunnen schakelen is een pluspunt. In tegenstelling tot sommige andere lijnen, wisselen onze producten. Dat vergt best wel wat organisatie en inzicht, want elk product heeft bijvoorbeeld zijn eigen label en bewaartemperatuur. Bijgevolg moet dat vaak ook op een andere kar geplaatst worden, zodat het de juiste koeling ingaat.”

Hoe ben je bij Deliva terechtgekomen?

Kurt: ”Ik werkte bij een ander voedingsbedrijf, maar dat ging failliet. Na amper een week contacteerde Deliva me met de vraag of ik voor hen wilde komen werken. En zo geschiedde.”

Heidi: “Ik werkte een paar uurtjes per week bij Mc Donald’s, maar wilde graag fulltime aan de slag. Op aanraden van vrienden van mijn ouders ben ik hier dan komen proefdraaien. Ik woon op amper drie kilometer van het bedrijf, dus dat was ideaal. En ik ben gebleven!”

 

Waarom koos je ervoor om te solliciteren voor deze functie? 

Kurt: “Eigenlijk is dat er zo ingegroeid. Ik deed al een paar andere functies, maar dit sprak me wel aan. Het werken in teamverband is ook leuk.”

Heidi: “Ik ben er ook ingerold. Maar ik hou ook van het tempo: ik kan moeilijk stilzitten. Het moet vooruitgaan. Ik doe het graag, anders zat ik hier geen 25 jaar!”

Is Deliva een goede werkgever? Wat maakt werken hier zo leuk?

Kurt: “Ik vind Deliva een zeer goede werkgever. We worden hier altijd correct en tijdig betaald. Doorheen de jaren is het bedrijf ook enorm geprofessionaliseerd. In de beginjaren maakte je soms (te) lange dagen. Maar nu is daar absoluut geen sprake van. Alles is perfect geregeld. Ook de maaltijden voor het personeel zijn een pluspunt.”

Heidi: “Ik sluit me daar volledig bij aan. Nu is alles tiptop georganiseerd, je weet perfect wanneer je begint en wanneer je werkdag eindigt. Ook het teamwork met de collega’s is prima: iedereen weet wat er verwacht wordt. De werksfeer is heel goed!” 

Heb je een leuke anekdote?

Heidi: “Op een dag waren we bezig met het inpompen van erwtensoep. Toen zette een collega per ongeluk de pomp aan op het moment dat ze die wegtrok. Je mag drie keer raden wie daar toevallig voorbijkwam … Er belandde een volledige lading in mijn kraag. De – gelukkig  – koude erwtensoep droop over mijn rug. Daar lachen we nu soms nog mee!”

More of this?

Job in de kijker: Marleen
27 April 2023

Job in de kijker: Marleen

Iedereen die al eens bij Deliva kwam, is het er unaniem over eens: de kantine is dé place to be. Want daar word je goed gesoigneerd. Of je nu zin he...
Read more
Job in de kijker: Antonietta
25 April 2023

Job in de kijker: Antonietta

Wie bij Deliva binnenkomt, kan niet naast de stralende verschijning van Antonietta kijken. Ze is meestal in de weer met stofzuiger of dweil, maar neemt gegarandeerd de tijd om je hartelijk ...
Read more