Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken binnen een bedrijf. Hoe dragen jullie je ecologisch steentje bij?
Roberto: “We werken aan duurzaamheid op verschillende fronten. Eerst en vooral door een gedegen afvalbeleid. Denk maar aan de verpakkingskeuzes, het in kaart brengen van de afvalstromen, onze waterlozing, … Maar ook ons energieverbruik speelt een grote rol. Zo zijn we bijvoorbeeld volledig overgeschakeld op led-verlichting. Perslucht hebben we stelselmatig vervangen door frequentiegeregelde compressoren en we werken voor de koeling niet meer met freon, maar met stikstof. Wanneer we nieuwe aankopen plannen, zoeken we altijd naar de duurzaamste oplossing. Onze nieuwe pastakoker is daar een mooi voorbeeld van. Ook kijken we volop uit naar laadpalen en komt de elektrificatie van onze bedrijfsvoertuigen stilaan in zicht. We gaan sowieso voor de stapsgewijze aanpak. Duurzaamheid begint bij het maken van doordachte keuzes.”