26.06.2023

Deliva, duurzaam

De afgelopen jaren heeft duurzaamheid een prominente plek ingenomen in het beleid en de groeistrategie van Deliva. Het is voor ons vanzelfsprekend om verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbaardere wereld, geen opgave maar een evidentie.

Groeien tot een duurzaam bedrijf is een uitdaging van lange adem en wordt op verschillende fronten aangepakt. In dit artikel geven we je graag een overzicht van de innovatieve inspanningen en initiatieven van het geweldige Deliva-team.

Bewust ondernemen vanaf de kelder…

De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden door het stroomlijnen van bestaande infrastructuren en werkwijzen, te beginnen bij het watergebruik. Naast onze gerechten produceren we dagelijks ook aanzienlijke hoeveelheden afvalwater, ongeveer 700 tot 800 m3 per week. Dat kan tellen! Denk aan kookwater, afwaswater, poetswater, enzovoort. Onder leiding van Roberto Morelli, Manager Maintenance, Facility en Fleet, hebben we een ambitieus waterzuiveringsstation opgezet. Het uiteindelijke doel is om volledig circulair waterverbruik te realiseren, waarbij we afvalwater hergebruiken en zo min mogelijk leidingwater hoeven af te nemen. Één ding is zeker, ons team doet geen water bij de wijn als het komt op waterzuivering!

"Onze ambitie? Op den duur geen leidingwater meer moeten gebruiken" 

Roberto Morelli, Manager Maintenance, Facility en Fleet

Tot aan het dak…

Ook op de toppen van de productiehallen ondergaat ons energieverbruik een duurzame wasbeurt. Meer dan 1800 industriële zonnepanelen bekleden de daken van Deliva, Umami en Clean Minds. Ze zijn goed voor zo’n 940.000 wattpiek. Als je weet dat een huishouden 5.000 wattpiek nodig heeft,  besef je pas hoe indrukwekkend dat is. En ze draaien op volle toeren!

 

en alles daartussen.

Voor er spraken was van zonnepanelen gingen er al een lampjes branden bij de knappe koppen bij Deliva als het ging om duurzaam energiegebruik. We hebben bijvoorbeeld al geruime tijd geleden de overstap gemaakt naar ledverlichting en hebben verschillende installaties en machines vervangen door duurzamere alternatieven. Zelfs op onze parkeerplaats gaan we groen (en dan bedoelen we niet alleen ons gazon). We hebben laadpalen geïnstalleerd en onze medewerkers kunnen gebruikmaken van elektrische bedrijfswagens en fietsen.

De toekomst geeft ons een duurzaam perspectief.

Innovatie en technologie hebben altijd al het verschil gemaakt bij Deliva, ook op het gebied van duurzaamheid. We maken nu gebruik van verpakkingsmaterialen zonder afval, CO2-koeling en zijn bezig met volledige digitalisering om ons papierverbruik te minimaliseren. We zijn enthousiast over wat de toekomst ons nog zal brengen!

Meer van dit?

IT manager Alato over de Deliva app
30 november 2022

IT manager Alato over de Deliva app

De Deliva app zal bij de meesten wel een belletje doen rinkelen. Hiermee plaatsen onze klanten onder andere hun bestellingen. Maar wist je dat de app doorheen de jaren een flinke evolutie d...
Lees meer